Ficy Coaching

Waar staat Ficy Coaching eigenlijk voor?

Ficy heeft een dubbele betekenis. Enerzijds komt het van de Latijnse spreuk ‘veni, vidi, vici’ – ik kwam, ik zag, ik overwon. Anderzijds refereert het naar ‘visie’ – letterlijk de kijk die je hebt op het leven en daarmee jouw toekomst.

Wat wil jij van het leven en wat wilt het leven van jou? Waar droomde je vroeger van als kind en heb je ondertussen weg gestopt in een laatje onder het mom van dat het ooit nog komt, of dat het naïef is? Laat je niet stoppen door je eigen oordelen. Houd jezelf niet klein, maar ga ervoor!

Ficy Coaching staat voor mij dan ook voor inspirerend coachen om ervoor te zorgen dat jij alle obstakels overwint om jouw visie op het leven te verwezenlijken.

Veni, vidi, Ficy!

Recensies

Aan de gesprekken met Caroline heb ik veel gehad. Ik heb haar ingeschakeld voor carrière-coaching. Eerst bespraken we de vraag ‘wat wil ik?’. Daarna hebben we een plan van aanpak opgesteld. De gesprekken waren doelgericht en concreet. Ze gaven me een positieve boost: nu kan ik aan de slag! Ik kan het iedereen aanraden.

Merel

Caroline heeft mij nieuwe realistische inzichten gegeven, praktische handvaten voor een plan van aanpak en bovenal meer zelfvertrouwen. Kortom ze heeft mij energie gegeven.

Judith

Caroline

In het kort: *geboren in 1985 *ICF Coach (ACC) *Integrative Enneagram Practitioner *Partner van Alex, moeder van Talbot en Barton * Sassenheim

Ik zal mij kort voorstellen en zal beginnen bij het begin van mijn carrière. Want ik ben niet altijd coach geweest en heb zelfs lang niet geweten dat ik dit wilde worden. Sterker nog, ik ben afgestudeerd in Financial Management aan Nyenrode Business Universiteit. Logischerwijs ben ik dan ook begonnen in een financiële functie als Business Analyst. Dat heb ik anderhalf jaar volgehouden en toen ben ik snel op zoek gegaan naar iets anders. Ik miste het contact met mensen en kon gewoon niet hele dagen achter een Excel sheet zitten. Ik verloor al mijn motivatie en mijn energie. Ik ging op zoek naar een nieuwe baan en werd benaderd door Michael Page, in eerste instantie voor een functie bij een klant en later hebben ze mij gevraagd bij hun te komen werken als recruiter. Het mensen contact zou ik nu optimaal krijgen. Met veel plezier heb ik daar diverse functies gedaan. Mijn energie haalde ik het meeste uit mijn kandidaten coachen en mijn rol als manager. Ik wilde mensen verder helpen en vooral helpen het meeste uit zichzelf te halen. Hoe ben ik dan van recruiter coach geworden?

Er zijn twee momenten geweest die ervoor hebben gezorgd dat ik nu coach ben. De eerste was toen we net naar Antwerpen waren verhuisd en ik als ‘vrouw van een expat’ coaching kreeg aangeboden als onderdeel van het pakket. Ik werkte op dat moment als recruiter bij Michael Page, maar wist diep in mijn hart dat dit niet voor altijd zou zijn. Ik kwam bij coach Sophia terecht met de vraag of ik terug de finance in moest gaan. Binnen 5 minuten was dat van tafel geveegd en was ik helemaal gefixeerd op haar boekenkast vol coaching boeken. Ik ging daar weg met de naam van het opleidingsinstituut waar zij haar coachingopleiding had gedaan. Drie maanden later ben ik de eerste coachingopleiding gestart. Dit was maart 2014. Het tweede moment was een halfjaar nadat ik mijn eerste coaching opleiding had afgerond. Alex, mijn man, had net zijn baan opgezegd in Antwerpen om terug te gaan werken bij het familiebedrijf in Nederland. Hij volgde zijn hart. Met als gevolg dat wij spraken over dat wij allebei ondernemers zijn in hart en nieren en dat dit het moment was om terug te gaan naar Nederland en voor een gezin te gaan terwijl ik mijn droom kon gaan volgen om een coaching bedrijf op te starten naast het moederschap. Niet lang daarna was ik zwanger en verhuisde we terug naar Nederland. Het was een heerlijk gevoel om echt te kiezen waar je hart ligt. Het opstarten van een bedrijf naast het opvoeden van twee kinderen was niet altijd even gemakkelijk, maar heeft altijd ‘licht’ aangevoeld omdat het zo’n bewuste keuze was.

Mijn keuze om coach te worden is gevormd vanuit een innerlijke passie om mensen verder te helpen. Mijn keuze voor wie ik wil verder wil helpen is gevormd door mijn persoonlijke reis. Ik heb een aardig rugzakje met levenservaring opgebouwd en dat heeft me tot een supersterke vrouw gemaakt. Maar tot voor kort was ik vooral altijd hard aan het werk en had ik vaak het gevoel dat ik zo hard aan het trekken was aan de kar terwijl er nog een handrem op stond. Het ging allemaal zo moeizaam. Uiteraard als coach weet je dan ook wel dat er intern nog het een en ander dwars zit. Ik moest mijn eigen demonen onder ogen zien om die handrem los te kunnen maken. En ik heb ervaren dat je dit niet alleen kan (zelfs als je zelf coach ben). Ik had baat bij een coach die dit herkende, mij kon begeleiden en op een respectvolle wijze mij begeleidde om de dingen onder ogen te komen die zo belemmeren: mijn eigen diepgewortelde veroordelingen over mijzelf. En echt dat was een enorme drempel die ik alleen heb kunnen overwinnen door iemand die mij respectvol doch ferm aan de hand heeft meegenomen. En wow wat was het bevrijdend. En dat gun ik iedereen die dit ook herkent. En ik weet zeker dat ik door mijn ervaring, mijn drive en mijn zachte en ook gedreven kant als coach jou daarbij kan helpen. Stap voor stap.

Missie: Ik ben gedreven om anderen mensen te laten ervaren wat ik heb ervaren. Hoe het is om zonder remmingen het meeste uit jezelf te halen. Hoe het bevrijd voelt om te doen waar je hart ligt. Om groots te durven zijn. Wow, what a feeling!

Interesse om gecoacht te worden?

Ben je nieuwsgierig geworden of ik wat voor je kan betekenen? Contact mij via het contact formulier of bel me direct op 0641189466 .